Satsafe.se http://satsafe.se/ Just another Sites site Tue, 15 Oct 2019 07:49:19 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 Ny värmepump som du kan styra på distans http://satsafe.se/2019/10/15/ny-varmepump-som-du-kan-styra-pa-distans/ http://satsafe.se/2019/10/15/ny-varmepump-som-du-kan-styra-pa-distans/#respond Tue, 15 Oct 2019 07:49:18 +0000 http://satsafe.se/?p=148 Som du säkert redan vet tycker vi om ny teknik på den här sidan. Vår senaste investering är en bergvärmepump som kan styras och övervakas på distans. Använd din smartphone För en vecka sedan hade vi ett gäng bergvärmeexperter här som hjälpte till att installera vår pump nere i källaren. Vi valde att satsa på […]

The post Ny värmepump som du kan styra på distans appeared first on Satsafe.se.

]]>
Som du säkert redan vet tycker vi om ny teknik på den här sidan. Vår senaste investering är en bergvärmepump som kan styras och övervakas på distans.

Använd din smartphone

För en vecka sedan hade vi ett gäng bergvärmeexperter här som hjälpte till att installera vår pump nere i källaren. Vi valde att satsa på bergvärme eftersom att det är miljövänligt och dessutom en bra investering om man tänker långsiktigt.

Det är som är riktigt smart med vår nya värmepump är att det går att få en snabb översikt över hemmets värme- och varmvattenproduktion via en app på mobilen. På så sätt är det enkelt att optimera energiförbrukningen i hushållet. Om värmepumpen skulle drabbas av ett driftstopp får vi dessutom ett larm direkt via appen. Vi kan alltså hålla koll på vad som sker i hemmet även när vi är ute och reser. Det är den sortens ”tekniska övervakning” som vi uppskattar på den här sidan.

The post Ny värmepump som du kan styra på distans appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2019/10/15/ny-varmepump-som-du-kan-styra-pa-distans/feed/ 0
Larma villan! http://satsafe.se/2018/08/22/larma-villan/ http://satsafe.se/2018/08/22/larma-villan/#respond Wed, 22 Aug 2018 12:17:58 +0000 http://satsafe.se/?p=145 Det där med larm är någonting som vi brinner för och tycker att fler borde satsa hårt på. Hurr många villor runt om i landet saknar idag – fortfarande – ett fungerande villalarm? Alltför många och det betyder fritt fram för inbrottstjuvar, och dessutom – om de är där och tar med sig allt av […]

The post Larma villan! appeared first on Satsafe.se.

]]>
Det där med larm är någonting som vi brinner för och tycker att fler borde satsa hårt på. Hurr många villor runt om i landet saknar idag – fortfarande – ett fungerande villalarm? Alltför många och det betyder fritt fram för inbrottstjuvar, och dessutom – om de är där och tar med sig allt av värde betyder det att man får ut mycket mindre från sin försäkring. Faktiskt, för vissa saker kanske man inte får någon ersättning över huvud taget och DET är definitivt ingenting som man vill ska hända. Ett inbrott är traumatiskt nog som det är; det känns som en stark kränkning. Ska man ovanpå det då heller inte få ut försäkringspengar, ja, då blir det ju ännu värre.

Satsa på en säker installatör!
Men det är skillnad på larm och larm. Försäkra er om att det larm ni skaffar er är bra, och – framför allt – korrekt installerat. En säker installatör av larm är Henningsons El, som vi kan rekommendera. Men det viktigaste är att ni försäkrar er om att larmet är bra och korrekt installerat. Försäkringsbolag kan annars komma att vägra att ge full ersättning TROTS att larmet finns där.

Det där var dagens lilla varning, och det kan låta som vi tjatar om säkerhet. Men det är för att många fortfarande inte tar det hela på allvar. Tanken att ”det händer inte mig” är svår att komma ifrån, och därför är det viktigt att tjat om det, tills ni förstår!

The post Larma villan! appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2018/08/22/larma-villan/feed/ 0
Övervaka köket? http://satsafe.se/2018/07/13/overvaka-koket/ http://satsafe.se/2018/07/13/overvaka-koket/#respond Fri, 13 Jul 2018 14:15:04 +0000 http://satsafe.se/?p=142 Okej, ärligt talat, det här börjar bli ganska långsökt nu. Men faktum är att det inte direkt finns något att skriva om övervakning just nu. Det händer liksom inte så mycket på den fronten, och då är det svårt att hitta på något att skriva. Och så hittar man något annat som man vill skriva […]

The post Övervaka köket? appeared first on Satsafe.se.

]]>
Okej, ärligt talat, det här börjar bli ganska långsökt nu. Men faktum är att det inte direkt finns något att skriva om övervakning just nu. Det händer liksom inte så mycket på den fronten, och då är det svårt att hitta på något att skriva. Och så hittar man något annat som man vill skriva om och försöker hitta någon slags koppling till övervakning, och så blir det mest bara… långsökt. Det kanske är så att bloggen kommer att få en lite annan inriktning framöver. Självklart kommer övervakning att vara det främsta så länge det finns något att skriva om det, men som det har nämnts förut så är det ju ändå roligare med en blogg som uppdateras oftare, fast kanske med lite olika ämnen, än en som uppdateras väldigt sällan då det faktiskt finns något att skriva.

En spaning
Så, nu kommer det i stället att handla om kök och köksluckor. Det är nämligen så att vi har ett litet span. Eller ett tips kan man väl kalla det i stället, men span låter lite roligare. Hur som helst så är det tipset, eller spaningen, att kolla in sajten www.malarkok.se. Där kan man nämligen specialbeställa köksluckor efter sina befintliga stommar. Det är himla praktiskt för de som inte vill riva ut hela köket. Att bara byta ut själva luckorna gör ju jättemycket för köket, och är betydligt billigare än en mer omfattande renovering. Men har man ett gammalt kök så kan det vara svårt att hitta färdiga luckor som passar stommarna. Det är inte alltid standardmått om man säger så. Så då är det ju jättebra att det går att få luckor tillverkade efter stommarna.

Går ni i köksfunderingar och inte riktigt trivs med era gamla luckor så är det definitivt värt att titta på! De har massor av snygga luckor, och gör dessutom kostnadsfria hembesök. Så, tips tips!

The post Övervaka köket? appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2018/07/13/overvaka-koket/feed/ 0
Tvättmaskinen kan behöva lite övervakning http://satsafe.se/2018/02/22/tvattmaskinen-kan-behova-lite-overvakning/ http://satsafe.se/2018/02/22/tvattmaskinen-kan-behova-lite-overvakning/#respond Thu, 22 Feb 2018 16:43:25 +0000 http://satsafe.se/?p=137 Okej, nu drar vi kanske saker lite väl långt bort från ämnet här. Men som ni vet så skriver vi ju om annat här också, inte bara om ämnet övervakning. Den här gången vill vi uppmana er att ta hand om era vitvaror! Släng inte ut direkt! Ingen vill vara med om att tvättmaskinen ger […]

The post Tvättmaskinen kan behöva lite övervakning appeared first on Satsafe.se.

]]>
Okej, nu drar vi kanske saker lite väl långt bort från ämnet här. Men som ni vet så skriver vi ju om annat här också, inte bara om ämnet övervakning. Den här gången vill vi uppmana er att ta hand om era vitvaror!

Släng inte ut direkt!
Ingen vill vara med om att tvättmaskinen ger upp eller att kylskåpet lägger av. Men ibland är det ju så. Saker har en begränsad livslängd, men saker kan också gå sönder. Och många gånger när något går sönder så tänker man kanske att saken är slut, liksom färdigförbrukad, och man slänger ut och köper en ny, fast den egentligen skulle kunna fungera länge till om man bara gav den lite kärlek. Ibland är det kanske bra att köpa nytt, om man till exempel byter till något som är betydligt energisnålare. Det sparar pengar i längden, och det sparar på miljön. Det är lite av balansgång det där.

Kontakta någon som kan
Om man är osäker på om det är värt att laga, eller om man har bestämt sig för att försöka laga, så gör man rätt i att kontakta någon som jobbar med detta. Det är sällan en bra idé att försöka sig på att hitta och laga felet själv, även om man anser sig kunnig. Det kan gå fel, och det kan ha katastrofala följder. Så kontakta någon som kan vitvaruservice. Bor du i Dalarna så kan du till exempel välja Henningsons El som är experter på detta. Med bra service kanske din tvättmaskin håller flera år till, och det till ett betydligt billigare pris än att köpa en ny.


Så fundera ett varv extra innan ni kastar ut. Slit-och-släng är inget man bör eftersträva, utan kolla upp om det går och om det är värt att laga era vitvaror när de går sönder, så bidrar ni kanske till en lite bättre värld!

The post Tvättmaskinen kan behöva lite övervakning appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2018/02/22/tvattmaskinen-kan-behova-lite-overvakning/feed/ 0
Mer välkommen övervakning http://satsafe.se/2015/12/22/mer-valkommen-overvakning/ http://satsafe.se/2015/12/22/mer-valkommen-overvakning/#respond Tue, 22 Dec 2015 13:47:01 +0000 http://satsafe.se/?p=130 All övervakning är inte av ondo. Tvärtom, viss övervakning är faktiskt nödvändig. Nu menar vi förstås inte övervakningssamhället, där vi övervakas vare sig vi vill eller inte, utan en helt annan typ av övervakning. Ett företag som inte till viss del övervakar kommer inte att överleva, även om många av oss nog knappast ser på […]

The post Mer välkommen övervakning appeared first on Satsafe.se.

]]>
All övervakning är inte av ondo. Tvärtom, viss övervakning är faktiskt nödvändig. Nu menar vi förstås inte övervakningssamhället, där vi övervakas vare sig vi vill eller inte, utan en helt annan typ av övervakning. Ett företag som inte till viss del övervakar kommer inte att överleva, även om många av oss nog knappast ser på det som övervakning. Tidsåtgång för olika projekt, kundkontakter och mycket mycket är saker som alla seriösa företag behöver hålla koll på för att undvika kaos. Varför skriver jag nu om det här? Helt enkelt för att jag började tänka lite närmare på det när vi på jobbet började använda ett nytt CRM-system, där CRM står för Customer Relationship Management.

Sluta krångla, börja Yoddla!

Det system vi använder oss av nu är Yoddla, ett helt webb-baserat CRM. Fast vi bara använt det en kort tid så är vi ändå överens om att det är en lösning som är överlägsen den vi tidigare använda. Att det är webb-baserat gör att vi kan komma åt det när, var och hur som helst, utan att behöva ladda ner och installera det. Finns det en webbläsare tillgänglig så kommer vi åt Yoddla. Tidrapportering, orderhantering, fakturering – allting har blivit mycket mycket enklare och smidigare. Det där med administration är ju inte så värst roligt, och det ska ju helst av allt inte ta så mycket tid. Med Yoddla får vi definitivt mer tid över till vår kärnverksamhet, och det är ju den som vi ska fokusera på.

God jul & gott nytt år!

Med de orden så vill vi också passa på att hälsa alla läsare god jul och gott nytt år. 2015 har varit ett händelserikt år på många sätt och vis, och det långt ifrån enbart positivt. Vi hoppas att 2016 blir lite lugnare, även om risken finns att det inte blir så.

The post Mer välkommen övervakning appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2015/12/22/mer-valkommen-overvakning/feed/ 0
Integritet för hem och trädgård http://satsafe.se/2015/09/07/integritet-for-hem-och-tradgard/ http://satsafe.se/2015/09/07/integritet-for-hem-och-tradgard/#respond Mon, 07 Sep 2015 11:31:18 +0000 http://satsafe.se/?p=123 Den personliga integriteten blir allt svårare att skydda och det gäller inte bara på nätet eller på grund av övervakningskameror, telefonavlyssning och liknande. Vi är inte ens säkra i våra hem, vilket många som bor i villa säkert känner till. Irriterande småungar tar sig in i våra trädgårdar för att palla äpplen och andra ännu […]

The post Integritet för hem och trädgård appeared first on Satsafe.se.

]]>
Den personliga integriteten blir allt svårare att skydda och det gäller inte bara på nätet eller på grund av övervakningskameror, telefonavlyssning och liknande. Vi är inte ens säkra i våra hem, vilket många som bor i villa säkert känner till. Irriterande småungar tar sig in i våra trädgårdar för att palla äpplen och andra ännu värre saker. Irriterande är vad det är, och det är nog någonting som aldrig kommer att ta slut. Vi minns ju hur vi själva var när vi var unga. Visst finns det undantag, men många av oss borde skämmas när vi tänker på alla dumheter vi gjorde när vi var små. Att vi var för små för att förstå är inte alltid en ursäkt – ofta visste vi mycket väl att det vi gjorde var fel, men vi gjorde det ändå.

Så vad kan man göra åt sådana saker? Lösningen är mycket enkel: stängsel. Stängsel finns i en mängd olika utföranden: en del som är i huvudsak dekorativa, andra som är 100 % praktiska. Och så sådana som kanske inte hindrar någon som bestämt sig för att ta sig över, men gör det hela jobbigare samtidigt som de också ser bra ut. Till ett bostadshus vill man ju kanske inte ha ett stängsel som ser alltför anskrämligt ut.

Det finns som sagt många olika stängsel att välja mellan. Du kan hitta en mängd olika snygga och praktiska stängsel på denna sida. Sandöporten har snabbt gjort sig ett namn tack vare att man erbjuder stängsel och garageportar av hög kvalitet som har överkomliga priser. Det gör att man för en relativt liten penning kan skydda sitt hus med ett bra stängsel. Det kommer inte att hindra alla, men gör så att rackarungar kanske i stället väljer en enklare måltavla där de inte behöver kämpa mot spetsiga stängseltoppar.

The post Integritet för hem och trädgård appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2015/09/07/integritet-for-hem-och-tradgard/feed/ 0
Och nu över till något helt annat http://satsafe.se/2015/08/23/och-nu-over-till-nagot-helt-annat/ http://satsafe.se/2015/08/23/och-nu-over-till-nagot-helt-annat/#respond Sun, 23 Aug 2015 11:05:23 +0000 http://satsafe.se/?p=121 Det här med övervakning är ett ämne som aldrig tycks kunna debatteras nog, men som med allt annat så går det i vågor och ibland försvinner det från radarn för att sedan dyka upp igen (oftast i samband med någon incident som har hänt eller något uttalande som någon har gjort). Nu har det varit […]

The post Och nu över till något helt annat appeared first on Satsafe.se.

]]>
Det här med övervakning är ett ämne som aldrig tycks kunna debatteras nog, men som med allt annat så går det i vågor och ibland försvinner det från radarn för att sedan dyka upp igen (oftast i samband med någon incident som har hänt eller något uttalande som någon har gjort). Nu har det varit ganska tyst om det här ämnet ett tag, men lugn, bara lugn, det kommer att komma tillbaka.

För att bloggen nu inte ska vara lika tyst som diskussionerna så passar vi på att hålla den levande med annat istället. Så ofta vi kan försöker vi förstås att styra ämnet mot övervakning på ett eller annat sätt, men ibland hittar man helt enkelt inte på något att skriva och då får det bli ett blogginlägg om något helt annat. Och så får det bli nu. Nu kommer det nämligen att handla om träningsläger.

Läger i Älvdalen
Den som bor i en storstad kan nästan känna sig konstant övervakad (jaha, och där kom vi in på övervakning ändå!). Var du än går har du alltid människor omkring dig. I Älvdalens kommun bor det cirka 7000 människor, ungefär en invånare per kvadratkilometer. I tätorten Älvdalen bor det runt 1800 personer, det vill säga 6 invånare per hektar. Är det lugn och ro i själen du vill ha så är Älvdalen ett drömläge.

Men tro inte att det aldrig händer något där. Tvärtom så finns det mycket att göra. Förutom alla naturupplevelser med skidor, cykel, bad, vandring, fiske och både vilda och tama djur så kan man till exempel besöka Älvdalen Camping. Förutom härligt campingliv erbjuder de träningsläger av olika slag, som till exempel hockeyläger, skidläger och simläger. Klubbar från hela Sverige kommer till Älvdalen för att nyttja de fina anläggningarna som har perfekta förutsättningar för exempelvis skidor och en av Sveriges få 50-metersbassänger.

Så nästa gång du ska anordna träningsläger och vill göra det på en otroligt vacker plats – tänk Älvdalen!

The post Och nu över till något helt annat appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2015/08/23/och-nu-over-till-nagot-helt-annat/feed/ 0
Övervakning som är välkommen http://satsafe.se/2015/05/08/overvakning-som-ar-valkommen/ http://satsafe.se/2015/05/08/overvakning-som-ar-valkommen/#respond Fri, 08 May 2015 08:36:48 +0000 http://satsafe.se/?p=118 Övervakning behöver inte alltid vara någonting negativt utan kan tvärtom vara bra. Men då gäller det att den eller de som övervakas är medvetna om att det är övervakade och har godkänt det. Nu kanske vän av ordning undrar vilken sorts övervakning det kan röra sig om. Det ska vi ta och förklara, och det […]

The post Övervakning som är välkommen appeared first on Satsafe.se.

]]>
Övervakning behöver inte alltid vara någonting negativt utan kan tvärtom vara bra. Men då gäller det att den eller de som övervakas är medvetna om att det är övervakade och har godkänt det. Nu kanske vän av ordning undrar vilken sorts övervakning det kan röra sig om. Det ska vi ta och förklara, och det är rätt så enkelt. Ibland vill man helt enkelt att det som man gör ska dokumenteras, och dokumenteras väl. Det vi prata om i just det här fallet är bröllop och bröllopsfotografering, ett yrke där det (ofta) gäller att vara snabb och dokumentera de allra bästa ögonblicken. Det var någonting som vi upptäckte när vi var på bröllop förra veckan.

Lena som är bröllopsfotograf var där och fotograferade och fotograferade. I nästan vilket som helst annat sammanhang hade det inte varit välkommet – men här var det i stället ett krav från bröllopsparet (och parets föräldrar) att dokumentera. Givetvis kommer inte alla bilder att vara användbara men bröllopsfotografer arbetar ju ungefär tvärt emot övervakningssamhället. Det som är tråkigt, negativt och pinsamt för bröllopsparet används inte och kastas, och det som är bra och positivt används. Allt då givetvis med de övervakades – bröllopsparets – goda minne. Så det är definitivt ett fall där övervakning är någonting välkommet och positivt.

För övrigt tycker vi också att Lena verkade vara en mycket kompetent och duktig bröllopsfotograf – hon ingav verkligen förtroende och var professionell ut i fingerspetsarna, utan att bli opersonlig. Annars är ju risken att en bröllopsfotograf med sin blotta närvaro kan störa lite, men så var definitivt inte fallet den här gången. Ett stort plus när det gäller bröllopsfotografering (och ett stort minus för nästan all annan övervakning – vi vill se den, tack, så att vi kan undvika den!). I övrigt var det ett mycket trevligt bröllop.

The post Övervakning som är välkommen appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2015/05/08/overvakning-som-ar-valkommen/feed/ 0
Övervaka i mörker? http://satsafe.se/2015/03/19/overvaka-i-morker/ http://satsafe.se/2015/03/19/overvaka-i-morker/#respond Thu, 19 Mar 2015 07:30:17 +0000 http://satsafe.se/?p=113 Övervakning där det faktiskt behövs är något positivt, men hur gör man när det är mörkt? Här är ett klipp som handlar om övervakning i mörker.

The post Övervaka i mörker? appeared first on Satsafe.se.

]]>
Övervakning där det faktiskt behövs är något positivt, men hur gör man när det är mörkt? Här är ett klipp som handlar om övervakning i mörker.

The post Övervaka i mörker? appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2015/03/19/overvaka-i-morker/feed/ 0
Kålfotboll http://satsafe.se/2015/02/03/kalfotboll/ http://satsafe.se/2015/02/03/kalfotboll/#respond Tue, 03 Feb 2015 13:25:08 +0000 http://satsafe.se/?p=109 När det gäller roliga klipp från övervakningskameror så brukar det ju ofta handla om saker som går fel eller människor som blir arga. Det här klippet är lite annorlunda, men fortfarande väldigt roligt. Det är helt enkelt en tjej som passar på att öva lite fotbollstricks med ett kålhuvud. Hon har talang!

The post Kålfotboll appeared first on Satsafe.se.

]]>
När det gäller roliga klipp från övervakningskameror så brukar det ju ofta handla om saker som går fel eller människor som blir arga. Det här klippet är lite annorlunda, men fortfarande väldigt roligt. Det är helt enkelt en tjej som passar på att öva lite fotbollstricks med ett kålhuvud. Hon har talang!

The post Kålfotboll appeared first on Satsafe.se.

]]>
http://satsafe.se/2015/02/03/kalfotboll/feed/ 0