• Allmänt 22.02.2018

  Okej, nu drar vi kanske saker lite väl långt bort från ämnet här. Men som ni vet så skriver vi ju om annat här också, inte bara om ämnet övervakning. Den här gången vill vi uppmana er att ta hand om era vitvaror!

  Släng inte ut direkt!
  Ingen vill vara med om att tvättmaskinen ger upp eller att kylskåpet lägger av. Men ibland är det ju så. Saker har en begränsad livslängd, men saker kan också gå sönder. Och många gånger när något går sönder så tänker man kanske att saken är slut, liksom färdigförbrukad, och man slänger ut och köper en ny, fast den egentligen skulle kunna fungera länge till om man bara gav den lite kärlek. Ibland är det kanske bra att köpa nytt, om man till exempel byter till något som är betydligt energisnålare. Det sparar pengar i längden, och det sparar på miljön. Det är lite av balansgång det där.

  Kontakta någon som kan
  Om man är osäker på om det är värt att laga, eller om man har bestämt sig för att försöka laga, så gör man rätt i att kontakta någon som jobbar med detta. Det är sällan en bra idé att försöka sig på att hitta och laga felet själv, även om man anser sig kunnig. Det kan gå fel, och det kan ha katastrofala följder. Så kontakta någon som kan vitvaruservice. Bor du i Dalarna så kan du till exempel välja Henningsons El som är experter på detta. Med bra service kanske din tvättmaskin håller flera år till, och det till ett betydligt billigare pris än att köpa en ny.


  Så fundera ett varv extra innan ni kastar ut. Slit-och-släng är inget man bör eftersträva, utan kolla upp om det går och om det är värt att laga era vitvaror när de går sönder, så bidrar ni kanske till en lite bättre värld!

  Posted by snowden @ 4:43 pm

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Välkommen!


Vi här på admin.satsafe.se tycker att det är helt fel att regeringar världen över tar sig frihet på frihet att inskränka på människors individuella rättighet att vara just fria.

Här på bloggen kan du läsa om just detta. Lämna gärna en kommentar!