• Allmänt 08.05.2015

  Övervakning behöver inte alltid vara någonting negativt utan kan tvärtom vara bra. Men då gäller det att den eller de som övervakas är medvetna om att det är övervakade och har godkänt det. Nu kanske vän av ordning undrar vilken sorts övervakning det kan röra sig om. Det ska vi ta och förklara, och det är rätt så enkelt. Ibland vill man helt enkelt att det som man gör ska dokumenteras, och dokumenteras väl. Det vi prata om i just det här fallet är bröllop och bröllopsfotografering, ett yrke där det (ofta) gäller att vara snabb och dokumentera de allra bästa ögonblicken. Det var någonting som vi upptäckte när vi var på bröllop förra veckan.

  Lena som är bröllopsfotograf var där och fotograferade och fotograferade. I nästan vilket som helst annat sammanhang hade det inte varit välkommet – men här var det i stället ett krav från bröllopsparet (och parets föräldrar) att dokumentera. Givetvis kommer inte alla bilder att vara användbara men bröllopsfotografer arbetar ju ungefär tvärt emot övervakningssamhället. Det som är tråkigt, negativt och pinsamt för bröllopsparet används inte och kastas, och det som är bra och positivt används. Allt då givetvis med de övervakades – bröllopsparets – goda minne. Så det är definitivt ett fall där övervakning är någonting välkommet och positivt.

  För övrigt tycker vi också att Lena verkade vara en mycket kompetent och duktig bröllopsfotograf – hon ingav verkligen förtroende och var professionell ut i fingerspetsarna, utan att bli opersonlig. Annars är ju risken att en bröllopsfotograf med sin blotta närvaro kan störa lite, men så var definitivt inte fallet den här gången. Ett stort plus när det gäller bröllopsfotografering (och ett stort minus för nästan all annan övervakning – vi vill se den, tack, så att vi kan undvika den!). I övrigt var det ett mycket trevligt bröllop.

  Posted by snowden @ 8:36 am

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Välkommen!


Vi här på admin.satsafe.se tycker att det är helt fel att regeringar världen över tar sig frihet på frihet att inskränka på människors individuella rättighet att vara just fria.

Här på bloggen kan du läsa om just detta. Lämna gärna en kommentar!