• Allmänt 27.11.2014

  ekoVi blir mer och mer medvetna som konsumenter, och speciellt på senare år har ekologiska varor stigit i popularitet. Att vi är mer noga med vad vi köper ställer också högre krav på tillverkarna, och samtidigt ger det också fler möjligheter. Vi är vana vid att produkter märkta som ekologiska är några kronor dyrare, men ju mer ekologiskt vi handlar desto mer kan man satsa på att framställa ekologiska produkter. Och ju mer man satsar på ekologiskt desto billigare blir det också för oss som handlar. Det handlar helt enkelt om att få med fler på tåget för att det ska rulla snabbare.

  Det är inte längre bara mat som vi kan köpa ekologiskt utan också saker som kläder, makeup och hudvård. I dagens samhälle där vi granskas under lupp samtidigt som det råder utseendefixeringar som säger att idealet är en felfri Barbiedocka är just kläder, hudvårdsprodukter, makeup och andra skönhetsartiklar saker som vi lägger mycket pengar på. Därför är det viktigt att även den kategorin börja peka mer i den ekologiska riktningen. Som medveten konsument bör man alltså inte bara tänka på att byta ut bananerna och kaffet mot giftfria varianter utan att försöka se det ekologiska ur en helhet.

  Vi lever i ett övervakningssamhälle, men vi måste också själva vara övervakare när det gäller det vi konsumerar och hur vi lever. Genom att vara medvetna hjälper vi både oss själva och vår omvärld. Det ger positiva effekter på lång tid, men också på kort. Att smörja in sig med en ekologisk hudkräm betyder exempelvis att man kan vara säker på att den inte innehåller några farliga ämnen, och det betyder också att den inte har framställts på ett sådant sätt att den skadar vår miljö eller de som lever i den. Så tänkt ekologiskt och satsa på att göra hela din livsstil hållbar. Med andra ord – övervaka dig själv när du handlar!

  Posted by snowden @ 11:36 am

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Välkommen!


Vi här på admin.satsafe.se tycker att det är helt fel att regeringar världen över tar sig frihet på frihet att inskränka på människors individuella rättighet att vara just fria.

Här på bloggen kan du läsa om just detta. Lämna gärna en kommentar!