• Allmänt 18.06.2014

  Är du på väg att skaffa en ny garageport? Då finns det en hel massa saker du bör tänka på, för att kunna göra det bästa valet. Punkterna nedan kanske inte täcker precis allting, och gäller säkert inte för alla, men förhoppningsvis kommer de att hjälpa dig att göra ett klokt och medvetet val.

  Utrymme
  De olika typerna av garageportar som finns kräver olika mycket utrymme. I trånga utrymmen är därför en takskjutport eller möjligen en rullport att föredra, då de försvinner rakt upp i taket så att säga. En vipport eller slagport däremot kräver ett visst ledigt utrymme framför sig för att kunna öppnas. Om utrymme är en faktor, så är vanligtvis en takskjutport det bästa alternativet. Annars är det en mer öppen fråga vad som passar bäst.

  Automatisk öppning
  Ska garageporten ha automatisk öppnare som kontrolleras med fjärrkontroll eller inte? Det finns goda argument för att skaffa en garageport med automatisk öppnare. Att kunna sitta kvar i bilen när det är minus 15 grader och snö ute och köra in direkt i garaget är självklart trevligt, och dessutom slipper man dra in slask i bilen.

  Isolering
  Porten kan vara en riktig värmebov, och har man ett uppvärmt garage blir det extra viktigt att den garageport man väljer är välisolerad. Det gör inte bara garaget varmare och trevligare, utan sänker också kostnaderna för uppvärmning rejält vintertid.

  Pris kontra kvalitet
  En garageport ska ju helst hålla i många, många år, och då är det dumt att köpa en billig garageport av undermålig kvalitet. En garageport får gärna kosta lite extra, om den håller längre. Hos exempelvis Sandöporten säljer högklassiga garageportar, som ändå inte kostar överdrivet mycket. Man ska inte låta kortsiktigt tänkande styra, utan räkna på vad den faktiska kostnaden blir på sikt.

  Posted by snowden @ 12:54 pm

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Välkommen!


Vi här på admin.satsafe.se tycker att det är helt fel att regeringar världen över tar sig frihet på frihet att inskränka på människors individuella rättighet att vara just fria.

Här på bloggen kan du läsa om just detta. Lämna gärna en kommentar!