• Uncategorized 15.06.2014

  Uppfinningsrikedomen är en av de absolut mest värdefulla egenskaper som det mänskliga släktet har. Det är inget annat än imponerande hur väl vi kan anpassa oss till olika situationer och lösa dem genom fantastiskt fantasifulla sätt. Här är tre olika uppfinningar som verkligen har gjort saker och ting bättre.

  Skiftnyckeln
  Skiftnyckeln är en av de främsta uppfinningarna som kommer från Sverige. Mannen bakom uppfinningen heter Johan Petter Johansson. Redan 1892 patenterades uppfinningen och sedan dess så har den använts av de allra flesta hantverkare, och görs fortfarande idag. Skiftnyckeln är helt enkelt en ställbar skruvnyckel, som används för att dra åt eller lossa på muttrar som har ett kantigt huvud. Genom sin utformning så spelar storleken på muttern ingen roll, den kan ställas om för att passa vilken mutter som helst. En mycket smidig och praktisk uppfinning.

  Buntband
  Buntband kan vara en av de smartaste uppfinningar som någonsin producerats. Ursprungligen så användes det till flygplansindustrin, men har i dag en mängd olika användningsområden, helt beroende på vilken storlek de är gjorda i. Buntband görs oftast i plast och är ett band med kuggar på ena sidan. Detta band ska träs in i det lås som sitter i änden och när man spänner bandet slår en spärrklaff till i låset, mot kuggarna, som gör att bandet sitter fast.

  Påsklämmor
  Påsklämmor är också det en av de smartare uppfinningar som gjort. Med en klämma kan man mycket lätt försluta det mesta man kan tänka sig, vilket på ett mycket bra sätt förvarar olika saker och håller dem färska. Med en påsklämma blir det total förslutning, vilket gör det bättre än gummisnoddar och tejp. Användningsområdena är också många, det är egentligen bara storleken och fantasin som sätter gränserna. Dessutom finns det flera funktioner som är förenade med olika klämmor, som till exempel den klämma som kommer med en skopa.

  Posted by snowden @ 10:45 am

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Välkommen!


Vi här på admin.satsafe.se tycker att det är helt fel att regeringar världen över tar sig frihet på frihet att inskränka på människors individuella rättighet att vara just fria.

Här på bloggen kan du läsa om just detta. Lämna gärna en kommentar!