• Uncategorized 01.04.2014

  Att bygga ett hus är ett stort projekt och en stor investering. Jämfört med att köpa ett hus som någon redan bott i finns det både för- och nackdelar. För det första är det förstås oftast dyrare att bygga ett nytt hus än att köpa ett befintligt hus eftersom allt måste göras från början. Dessutom måste man också räkna in priset för tomten som kanske behöver en del arbete för att man ens ska kunna bygga på den. Däremot har man mycket större möjligheter att få huset precis så som man vill ha det när man bygger nytt, och ett nytt hus där allt från början redan är modernt och i bra skick kommer inte att kräva lika mycket underhåll som ett äldre hus gör.

  Det första man bör göra när man funderar på nybygge är förstås att titta på en budget för att bygga hus. Det kommer att kosta mycket och det kommer att ta tid. Man måste räkna på hur mycket man har råd att lägga, hur mycket man får låna och hur mycket tid och arbete man själv kan och vill lägga på husbygget. Varje hus är unikt, och det går inte att säga generellt vad ett husbygge kostar. Priset för att bygga ett hus beror till exempel på vad tomten kostar och vilket förarbete den kräver, var i landet man bygger, hur stort huset ska bli och hur det ska se ut, vilka material man väljer och hur mycket man behöver lägga på hantverkare.

  Det är till exempel dyrare att bygga en enplansvilla än en villa med två våningar eftersom grundläggningsarbeten är dyrare än att bygga på höjden. Det är också dyrare att bygga vinklar och vrår än att bygga ett fyrkantigt hus. Det är billigare att satsa på konstruktion före estetik, men det som styr priset mest är oftast val av material och installationer. Generellt sett är det dock lättare att komma ner i pris genom att hålla nere på mängder än på kvalitet.

  Posted by snowden @ 9:43 am

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Välkommen!


Vi här på satsafe.se tycker att det är helt fel att regeringar världen över tar sig frihet på frihet att inskränka på människors individuella rättighet att vara just fria.

Här på bloggen kan du läsa om just detta. Lämna gärna en kommentar!