• Uncategorized 31.03.2014

  Hundar behöver oftast tränas för att klara av att vara ensamma hemma. En del ligger snällt och väntar medan andra gör uppror genom att till exempel tugga sönder saker i hemmet. Vissa hundar klarar inte av att vara ensamma, och då är förstås hundvakt eller hunddagis det bästa alternativet, men hur vet man det när man inte är hemma och kan kontrollera vad djuret gör? Att hitta söndertuggade saker kan vara ett tecken, men en del hundar mår dåligt hemma trots att de inte tuggar sönder saker. Vissa kanske skäller och ylar istället, och har man då inte grannar som hör och säger till så tror man kanske att hunden inte har några problem med att vara ensam om man inte råkar höra skällandet när man går eller kommer hem.

  Ett sätt att kontrollera hur hunden har det när den är ensam hemma är att använda övervakningskamera. Idag finns olika typer av webbkameror att köpa som kan kopplas så att man till exempel kan sitta på arbetet och se i datorn vad som händer, eller i sin mobiltelefon när man är ute på stan. När man väl är borta är det förstås inte mycket man kan göra när man ser att hunden börjar tugga på soffbordet, men den här typen av hjälpmedel kan med fördel användas under ensamhetsträningen när man befinner sig i närheten av hemmet. Det viktiga är förstås att inte lämna hunden mer än den klarar av att vara ensam, och med hjälp av kameran kan man göra ensamhetsträningen ännu säkrare.

  hund2

  Posted by snowden @ 8:31 am

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Välkommen!


Vi här på satsafe.se tycker att det är helt fel att regeringar världen över tar sig frihet på frihet att inskränka på människors individuella rättighet att vara just fria.

Här på bloggen kan du läsa om just detta. Lämna gärna en kommentar!