• Uncategorized 23.01.2014

  Det höjs många röster om övervakning, och det med all rätt, men vi kommer inte ifrån att vi också i vissa fall kan behöva övervaka själva. Det finns mycket teknik för den som till exempel vill kunna övervaka sitt hem. Man kan installera larm och man kan sätta upp kameror. Har man tur behöver man inte använda utrustningen så mycket, för i många fall blir tjuvar avskräckta av vetskapen att det finns övervakning. Det är därför det är viktigt att skylta med att man till exempel har larm. Men man ska också veta att larm inte är någon garanti. I takt med att man kommer på nya och bättre saker utvecklar också tjuvarna sina metoder.

  Själva vetskapen om att det finns larm eller kameror kan också fungera även om man inte har det på riktigt. En skylt som säger att det finns ett larm behöver inte betyda att det sitter där, och det finns exempelvis kameror som ser riktiga ut men egentligen bara sitter där för syns skull utan att filma. Man kan till exempel också använda sig av “varning för hunden”-skyltar för att avskräcka. Det som kanske fungerar allra bäst när det gäller övervakning av sitt egna hem är grannsamverkan. Om man i kvarteret håller koll på varandra, berättar när man ska åka bort och ber grannar att ta in post, tända lampor och skotta infarten samt hålla ett öga på huset kan man ha en bra chans att undvika ovälkomna gäster.

  Övervakning kan alltså gå åt olika håll, och de som inte vill bli övervakade ute i samhället har kanske exempelvis egna kameror hemma. På samma sätt som att man i det egna hemmet kan ha nytta av bilder och film för att till exempel kunna se och lösa brott kan man också ha nytta av det i samhället. Det är det som är så svårt med övervakning. Hur mycket behövs den? Vad tycker du?

  kamera

  Posted by snowden @ 1:11 pm

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Välkommen!


Vi här på satsafe.se tycker att det är helt fel att regeringar världen över tar sig frihet på frihet att inskränka på människors individuella rättighet att vara just fria.

Här på bloggen kan du läsa om just detta. Lämna gärna en kommentar!