• Allmänt 16.11.2013
  Det börjar bli vinter, och i vissa delar av landet har snön redan fallit. Som alla vet kan det bara betyda en sak: det är dags att byta däck till vinterdäck. Då inte bara för att det blir säkrare att köra, utan för att det också är lag på det. Från första december till 31 mars så ska du ha vinterdäck på bilen om det, som det heter, ”råder vinterväglag”. Men det är tillåtet att använda vinterdäck från och med 1 oktober till och med 15 april. Lagen är dock betydligt mer krånglig än så, och man får även under andra tider på året använda vinterdäck om det väntas uppstå vinterväglag, hur man nu kan vara säker på det.

  I vilket fall som helst: vinterdäck är något som man bör använda under stora delar av vinterhalvåret. Men vill man undvika böter (och olyckor) så ska däcken också uppfylla vissa krav. Är man osäker på vad som gäller kan man då vända sig till en bilverkstad och få den hjälp man behöver. För den som behöver hjälp med däckbyte i Göteborg finns det flera kunniga bilverkstäder att välja mellan, som kunnigt och kvickt kan utföra jobbet åt en, för en billig penning.

  Man ska också komma ihåg att man kanske inte bör använda förra årets vinterdäck. För det första för att de, beroende på hur mycket de använts, kan ha slitit så pass att de helt enkelt inte duger längre. Har man också förvarat dem själv hemma i garaget är det nästan garanterat att de tagit skada av det, och inte längre är fullt funktionsdugliga. Då är det bäst att köpa nya vinterdäck, och tänka på att inför nästa år anlita ett däckhotell. Det kostar kanske lite mer än att ha dem hemma i garaget, men å andra sidan kan man vara säker på att de förvaras på så sätt att de inte tar skada.

  Posted by snowden @ 2:29 pm

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

Välkommen!


Vi här på admin.satsafe.se tycker att det är helt fel att regeringar världen över tar sig frihet på frihet att inskränka på människors individuella rättighet att vara just fria.

Här på bloggen kan du läsa om just detta. Lämna gärna en kommentar!